zondag 30 juli 2017

Autoriteiten Peru nemen voor een bedrag van 365.500 aan valse Amerikaanse dollarbiljetten in beslag

Valse biljetten zouden worden verzonden naar New York, VS


De Nationale Douane- en belastingdienst van Peru (SUNAT, Superintendencia Nacional de Administración Tributaria) heeft voor een bedrag van 365.500 aan valse Amerikaanse dollarbiljetten in beslag genomen, die naar New York, VS, zouden worden verzonden (zie foto - Bron: Andina). De inbeslagname vond plaats in een opslagterminal in het hoofdstad van Peru, zo bericht vandaag, zondag 30 juli 2017, het Peruaanse staatspersbureau Andina.

Op de locatie ontdekten de douaneautoriteiten drie verdachte dozen die onderworpen werden aan röntgencontroles. Na inspectie van de pakketten informeerden de autoriteiten vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Centrale Reserve Bank (BCRP, Banco Central de Reserva del Perú) en van de opslagterminal waar de valse dollars waren gevonden.

De pakketten - die werden geopend in aanwezigheid van de vertegenwoordigers - bevatten 43 cadeaudozen met in totaal 3.655 valse biljetten van elk van 100 Amerikaanse dollar.

De nep-dollars werden ter beschikking gesteld van de BCRP, het Centraal Bureau voor de strijd tegen Geldvervalsing, terwijl de onderzoeken doorgaan.

(Red. De Surinaamse Krant/Andina))

0 comments:

Een reactie plaatsen