donderdag 6 juli 2017

Bee (ABOP) kaart tijdens begrotingsbehandeling dubbele nationaliteit voor sporters weer aan

'Suriname is het enige land, dat geen gebruik maakt van deze regel van de FIFA'


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) kaartte tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee deze week de dubbele nationaliteit voor sporters opnieuw aan. Hij vroeg aan collega's van coalitie en oppositie om weer een initiatiefvoorstel in te dienen over de dubbele nationaliteit om sport op een hoger plan te brengen. Dit meldt Starnieuws donderdag 6 juli 2017.

'Voorzitter, kort voor de verkiezing was er een drang om te komen tot de dubbele nationaliteit voor sporters. Suriname is het enige land, dat geen gebruik maakt van deze regel van de FIFA' (Fédération Internationale de Football Association), stelde Bee. Dit belemmert volgens hem de groei van voetbal in Suriname.

Bee hield een pleidooi over betaald voetbal, waarbij hij ook de aandacht vroeg voor sportfaciliteiten in de districten en diverse buurten. Hij merkte op dat betaald voetbal ook betekent werkgelegenheid voor voetballers.

Het Assembleelid voerde aan, dat op z'n minst gedacht moet worden aan een semi-prof league. Suriname krijgt volgens de politicus internationaal ook meer bekendheid als het land topprestaties zou kunnen neerzetten. Dit zou ook een gunstige ontwikkeling zijn voor de toerismesector, een potentiële deviezenverdiener voor ons land.

'Voorzitter, als je kijkt naar de voetballers, het overgrote deel komt uit de onderste sociale klassen. Het zou deze groep van Surinamers zeker helpen als ze serieus eraan zouden verdienen.'

Bee hoopt dat deze kwestie nu weer op de agenda kan worden geplaatst, want het is geen verkiezingstijd, waardoor het niet gaat om de drang om te scoren.

0 comments:

Een reactie plaatsen