zondag 9 juli 2017

Bekende te verwachten populistische retoriek Bouterse en Misiekaba op verjaardagsfeestje NDP

'Het zal niet lukken om deze regering naar huis te krijgen'

(Bron foto: NDP)
Bouterse beweert met komst Sharmila Kalidien-Mansaram 'een juweel binnengehaald' te hebben


'Het zal niet lukken om deze regering naar huis te krijgen. Yu no man pur a regering disi zomaar. A volk, if Gado wani in 2020. Ze doen er alles aan. Van straatacties is niet gelukt. Nou is OM (Openbaar Ministerie) ook bezig. OM, OM, i sab tak w'e lespeki ma suma bari na eng firi. Bika a sani san kafowru abi na eng ede, a dat faya watra o pir gi eng. Un voorzichtig, un voorzichtig', zei NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, op de feestvergadering in Para gisteravond, waar de 30e verjaardag van de partij werd gevierd, aldus Starnieuws vandaag, zondag 9 juli 2017.'DA'91, SPA en Amazonepartij hebben geen zetels kunnen veroveren en dan denken zij de regering naar huis te kunnen sturen met straatacties.'

Hij benadrukte dat de regering zich niet zal laten afleiden door al deze manoeuvres. Hij hield zijn gehoor voor dat diverse grote projecten uitgevoerd zullen worden. De president ging hier uitgebreid op in.

De partijleider ging terug in de historie van de NDP. De partij is op 4 juli 1987 ontstaan uit de 25 Februari Beweging, die voortgekomen is uit de machtsovername in 1980. Bouterse stond ook stil bij de splitsing die ontstaan was, waarbij een deel van de partij onder leiding van Jules Wijdenbosch, een eigen organisatie oprichtte. Aangezien de ideologie hetzelfde is gebleven, is de breuk hersteld. Bouterse riep op tot eenheid binnen de partij. Hij merkte op dat deze beweging niet te stoppen is.

Bouterse verwelkomde Sharmila Kalidien-Mansaram op het podium in Para (zie foto - Bron: Misiekaba/Facebook). Hij zei een juweel binnengehaald te hebben. Kalidien-Mansaram heeft een tijdje geleden de VHP vaarwel gezegd en is lid geworden van de NDP. Zij werd op de tonen het liedje 'kom uit de kast' dansend verwelkomt door Bouterse.


Misiekaba verwacht in 2020 34 zetels in de wacht te slepen...

NDP-fractieleider André Misiekaba zei in zijn feestrede, dat de partij niet te stoppen is. Hij verwacht in 2020 zelfs 34 zetels in de wacht te slepen. Een belangrijke voorwaarde hierbij is wel, dat de eenheid in de partij in tact blijft. NDP zal weer de regeermacht hebben bij de komende verkiezingen.

'We are unstoppable, we are unstoppable. We are unstoppable', galmde het in Overwacht. Misiekaba had drie boodschappen. Hij stond lang stil bij de eenheid in de partij. Door gezamenlijk te werken zal de overwinning in 2020 groots binnengehaald worden. Saamhorigheid is belangrijk. Hij noemde Para als voorbeeld waar door een hechte eenheid alle drie zetels zijn veroverd.

De tweede boodschap van Misiekaba was dat de situatie in het land moeilijk is, maar niet uitzichtloos. Ondanks de moeilijke economische situatie wordt er enorm geïnvesteerd. De politicus noemde onder andere investeringen in de verzekeringsbranche, het bankwezen, Kirpalani die een duur winkelpand opzet, Fernandes Bakkerij die tien miljoen Amerikaanse dollars investeert in een nieuwe bakkerij.

'De situatie is niet uitzichtloos, niet hopeloos, geloof in de regering. Wij komen er wel'. concludeerde Misiekaba.

De NDP-fractievoorzitter had ook een boodschap voor zijn politieke tegenstanders.  'De NDP-beweging is niet te stoppen. Wie in 2020 in de regering wil zitten, moet naar de NDP komen. Alles zal paars gekleurd worden.'

0 comments:

Een reactie plaatsen