zondag 9 juli 2017

Bewolking speelt koffieproductie Colombia parten...

Koffieoogst eerste helft 2017 3 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2016

(Bron foto: Twitter)

De Colombiaanse koffieproductie kan dit jaar laag uitvallen als gevolg van bewolking boven koffieplantages. Verwacht wordt dat minder dan 14 miljoen 60 kilo zakken koffie geproduceerd worden door bewolking, waardoor de bloei van bomen wordt vertraagd ​​in de belangrijkste producerende regio's van de Andes-natie, aldus het hoofd van de Koffieproducenten Federatie vrijdag, zo bericht persbureau Reuters zaterdag 8 juli 2017.

Colombia, 's werelds derde grootste koffieproducent na Brazilië en Vietnam, heeft in 2016 een oogst van 14,2 miljoen zakken geregistreerd, de hoogste in de laatste 23 jaar. Voor dit jaar was een oogst van minstens 14,5 miljoen zakken verwacht. 'Ik ben erg bang voor de tweede helft van het jaar', zegt Roberto Velez, hoofd van de Nationale Koffieproducenten Federatie.

'Ik denk dat we onder 14 miljoen zakken zullen zijn.' De koffieoogst van Colombia is in de eerste helft van 2017 3 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2016, tot 6,37 miljoen zakken, vooral door regenval en bewolking in de productiegebieden.


'Het is niet het water, het is de bewolking die de zon hindert, zonder zonneschijn bloeien de planten niet en dragen geen vrucht', zei hij.

Van 2009 tot 2012 slaagde Colombia, erkend door zijn milde en hoogwaardige koffie, er niet in de gestelde koffieproductie te halen door zware regenval en een daling van de oogst, door een vernieuwingsprogramma voor koffieplantages. De koffieplantages van Colombia beslaan ongeveer 930.000 hectare grond en ongeveer 560.000 gezinnen zijn afhankelijk van koffie voor hun levensonderhoud.

(Red. De Surinaamse Krant/Reuters)

0 comments:

Een reactie plaatsen