woensdag 5 juli 2017

Binnenkort tariefsverhoging bij particuliere boothouders op Suriname- en Commewijnerivier

'We streven naar een tarief, dat betaalbaar is voor een ieder'


De particuliere boothouders die vijf routes onderhouden op de Suriname- en Commewijnerivier krijgen binnenkort een tariefsverhoging. Het huidige tarief is Srd 1,25. Michel Nathoe, voorzitter van de Belangen Organisatie Veerboten in Commewijne, wil hierover echter niet uitweiden, aldus vandaag, woensdag 5 juli 2017, de Ware Tijd.

'We hebben de verhoging echt nodig, maar we streven ook naar een tarief, dat betaalbaar is voor een ieder. Per slot van rekening verdienen we ons geld door de passagiers.'

Nathoe legt uit, dat er gesproken wordt over een tariefsverhoging en partijen zullen ook onderhandelen over mogelijke subsidieverhoging. Nathoe zegt, dat ook minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie een beroep doet op de boothouders om een redelijk tarief verzoek op tafel te leggen. De bewindsman wil niet dat burgers een zware last erbij krijgen.

Het gaat om de routes Paramaribo-Meerzorg, Leonsberg-Nieuw-Amsterdam, Domburg-Laarwijk, Mariënburg-Johanna Margaretha en Montressort-Kronenburg. De bouthouders hebben voor het laatst in 2008 tariefsverhoging gekregen. Daarnaast heeft de verslechterde economische situatie geleid tot de wens voor aanpassing.

0 comments:

Een reactie plaatsen