donderdag 27 juli 2017

Boek over werk Curaçaose oncoloog Bob Pinedo

Pinedo blikt in te verschijnen ‘De ontdekkingsreis van Bob Pinedo’ terug op 50 jaar kankergeneeskundeDe Nederlandse journalist René Steenhorst heeft een boek geschreven over professor in de oncologie Bob Pinedo. Pinedo kijkt daarin terug op vijftig jaar kankergeneeskunde en wat hij voor de ontwikkeling van het vak heeft betekend. Dit meldt donderdag 27 juli 2017 het Antilliaans Dagblad.

‘De ontdekkingsreis van Bob Pinedo’ verschijnt half november bij de Amsterdamse uitgeverij Prometheus.

‘Professor Pinedo, nu secondopinionarts, overziet in deze biografische schets een halve eeuw kankergeneeskunde, waarin hij als bruggenbouwer tussen patiënt en wetenschap een grote rol speelde’, staat in een overzicht van de boeken die dit najaar in de categorie non-fictie verschijnen bij de uitgeverij (zie hierna).


Toch noemt Pinedo het zelf liever geen biografie. 'Het gaat vooral over mijn werk, mijn visie op de behandeling van kanker. Alleen het laatste hoofdstuk over Curaçao, gaat ook over mijn familie', zegt de wereldwijd bekende Curaçaose oncoloog die Fundashon Prevenshon opzette en daarvan nog bestuurslid is.

0 comments:

Een reactie plaatsen