zaterdag 8 juli 2017

Braziliaanse minister van Landbouw wil gesprek met collega in VS over rundvlees importverbod

Brazilië wil de toegang tot de Amerikaanse markt herwinnen


De Braziliaanse regering heeft een vergadering gevraagd met de Amerikaanse minister van Landbouw Sonny Perdue om het ​​verbod op import van vers Braziliaans rundvlees te bespreken, zei de minister van landbouw Blairo Maggi vrijdag, aldus persbureau Reuters vandaag, zaterdag 8 juli 2017.

De vergadering, die op 17 juli kan plaatsvinden, maakt deel uit van de inspanningen van Brazilië om de toegang tot de Amerikaanse markt te herwinnen na het in juni afgekondigde verbod. De VS beweerde, dat op zendingen geen sanitaire inspecties zijn uitgevoerd. De minister bevestigde, dat Braziliaanse ambtenaren de missie beginnen door het verbod in de Verenigde Staten op 13 juli te bespreken.

De Braziliaanse regering onderzoekt vaccins tegen mond- en mondziekte (MKZ) nadat ze in verband waren gebracht met abcessen op karkassen. Brazilië, 's werelds grootste rundvleesexporteur, is het enige MKZ-vrije land, met vaccinatie, die bevoegd is om aan de Verenigde Staten te verkopen.

De abcessen op karkassen, waarvan Braziliaanse boeren de schuld geven aan de overheid, die het mandaat gegeven heeft om vee te vaccineren met vaccins, kunnen ook gekoppeld worden aan bepaalde stoffen in de vaccins. 'We brengen het hele land in kaart door onze regionale kantoren potentiële problemen te laten identificeren', zei Maggi.

Sindan, een industriële groep die fabrikanten van veterinaire geneesmiddelen in Brazilië vertegenwoordigt, zei: 'Het is zeer onwaarschijnlijk', dat de abcessen door de vaccins worden veroorzaakt.

Ourofino Saúde Animal, een leverancier van vaccins in Brazilië, zei dat de productie de Braziliaanse wettelijke eisen volgt, eraan toevoegend dat de overheid 100 procent van de doses test.

(Red. De Surinaamse Krant/Reuters/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen