zaterdag 15 juli 2017

Buschauffeur steekt collega in de nek...

Ruzie tussen heethoofdige buschauffeurs na botsing ontaardt in steekwond


Twee buschauffeurs, J.H. (36) en de 32-jarige W.D. die de route Paramaribo-Geyersvlijt onderhouden, zijn na een ruzie - waarbij J. met een scherp voorwerp D. in de nek heeft gestoken - maandag 10 juli 2017 in verzekering gesteld. Dit is vandaag, zaterdag 15 juli 2017 (!), pas door de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname bekendgemaakt....

De politie van ressort Centrum kreeg maandag via de Centrale Meldkamer de melding dat een buschauffeur bewusteloos was geraakt achter het stuur en daarbij een stilstaand voertuig en een voetganger had aangereden. Bij aankomst op de plek werd de buschauffeur met een steekwond in zijn nek aangetroffen. Per ontboden ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De voetganger liep lichte letsels op en kon na medische behandeling worden heengezonden. De materiële schade aan het voertuig was aanzienlijk.

Terwijl de politie bezig was met het onderzoek meldde H. zich bij het politiebureau en verklaarde dat hij de bus van D. eerder op de dag had aangereden, waarbij een van de zijspiegels van de bus kapot ging. Na de aanrijding reed H. hij door. Bij de eindhalte kwam hij D. tegen die hem om rekenschap vroeg. Toen hij hierop niet inging, rukte D. één van de zijspiegels van zijn bus weg. D. sprong hiermee in zijn bus en reed stapvoets weg.

H. rende de bus achterna en bracht zijn collega met een scherpvoorwerp een steek toe in zijn nek. Hierdoor moet hij de controle over de besturing van zijn bus hebben verloren, ramde een stilstaand voertuig en reed een voetganger aan.

H. werd aangehouden en voorgeleid. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie werd hij voor zware mishandeling ingesloten. D. die eveneens als verdachte is aangemerkt is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor diefstal en vernieling in verzekering gesteld en ligt onder politiebewaking in het AZP.

0 comments:

Een reactie plaatsen