donderdag 20 juli 2017

Cameratraps leggen unieke beelden van wild vast in Peru's Pacaya Samiria Nationaal Natuurgebied

Ruim 30 cameratraps maken twee jaar lang opnames van wild, onder andere van jaguars

(Bron foto's: Sernanp)

Peru's Beschermde Staats Natuurgebieden Agentschap, Sernanp (Servicio Nacional de Áreas Naturales Protegidas por el Estado) heeft de resultaten bekendgemaakt van een belangrijke biologische monitoringoperatie die is uitgevoerd in het Pacaya Samiria Nationaal Natuurgebied in Loreto, daarmee bevestigend de uitstekende staat van instandhouding van dit beschermde gebied, aldus staatspersbureau Andina donderdag 20 juli 2017.

Gedurende twee jaar hebben meer dan 30 zogenoemde cameratraps, verborgen tussen de Samiria en Tacshacocha controle- en bewakingspunten, een gebied van 200 km2 vastgelegd van het bijzondere wild dat leeft in dit deel van het Amazone-regenwoud.


Ondersteund door het FundAmazonia streefde de monotoring naar het verzamelen van informatie over wilde dieren in het regenwoud om de veranderingen in soorten op de lange termijn te beoordelen, evenals het implementeren van beschermende maatregelen en strategieën, aldus Sernanp.

De infraroodcamerabeelden onthulden een breed scala aan soorten zoals de reuzenotter, herten, de Midden-Amerikaanse agouti, miereneter, gordeldier en poema.Gecontroleerd door Pacaya Samiria's rangers, bevestigden de cameratraps ook lokale waarnemingen van 'otorongos' (jaguars), de grootste katachtigen in Amerika en de derde in de wereld.

Pacaya Samiria Nationaal Natuurgebied is een massaal wetland dat zich uitstrekt over de provincies Loreto, Requena, Ucayali en Alto Amazonas in Peru's noordoostelijke Loreto-regio. Opgericht in 1972, was het beschermde gebied ook een van de eerste gebieden van Peru om de sitestatus van Ramsar te verkrijgen in 1992.(Red. De Surinaamse Krant/Andina)

0 comments:

Een reactie plaatsen