donderdag 13 juli 2017

Centrale Markt aan de Waterkant schoner en ruikt frisser....

Schoonmaak Markt negeert milieu- en hygiënemaatregelen voor schoonmaak(st)ers


De Centrale Markt aan de Waterkant heeft woensdag de deuren weer geopend voor het publiek, na een grondige schoonmaakbeurt en het bestrijden van ongedierte van 8 tot en met 11 juli. Marktverkopers, marktbezoekers en marktpersoneel hebben desgevraagd gezegd, dat de markt schoner is en frisser ruikt, aldus het Dagblad Suriname donderdag 13 juli 2017.

De hoop werd uitgesproken dat de markt naast de dagelijkse schoonmaak en het onderhoud regelmatig een grote beurt krijgt.

Het wordt betreurd dat de aangrenzende Vreedzaam Markt niet dezelfde behandeling heeft gekregen. Er werd erop gewezen, dat het bestrijden van ongedierte niet het gewenste effect heeft als de wijde omgeving van de markt, niet tegelijkertijd wordt aangepakt.

Vanwege de economische crisis werd de schoonmaak van de markt, die langer dan vier jaar niet bespoten was in eigen beheer met de medewerking van onder andere gedetineerden, de brandweer en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg uitgevoerd.

Opgemerkt werd, dat het bestrijden van ongedierte met gifstoffen de gezondheid van de mens kan aantasten. Het is specialistisch werk dat met kennis van zaken gedaan moet worden. De gedetineerden, die hebben meegedaan aan de schoonmaak, hadden mondkapjes op om het inademen van stof te voorkomen. Deze stofkapjes zijn echter geen bescherming tegen gifstoffen die vernevelen.

De kleding van de schoonmakers voldeed ook niet aan de eisen die gesteld worden bij het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De gebruiksaanwijzing houdt onder andere in dat het lichaam helemaal bedekt moet zijn met lange-mouw-hemden, lange broek en schoeisel. De schoonmakers van de markt waren veelal gestoken in korte broek, trui en slippers. Het tegelijkertijd bespuiten en het sproeien met water is ook niet de juiste werkwijze.

0 comments:

Een reactie plaatsen