vrijdag 21 juli 2017

Claudia Marica-Redan nieuwe algemeen directeur Academisch Ziekenhuis Paramaribo

Marica-Redan was afgelopen zes jaren financieel-directeur van het AZP


Claudia Marica-Redan is met ingang van 1 juli 2017 de nieuwe algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Zij komt op de plaats van Antoine Brahim, die per 15 maart dit jaar om persoonlijke redenen is opgestapt. Hij heeft 4,5 jaar leiding gegeven aan het AZP. 

Marica-Redan is de eerste vrouwelijke algemeen directeur van de instelling. Aanvankelijk zou Marc Waaldijk in mei worden aangesteld als AZP-directeur. Minister Patrick Pengel zei eerder, dat die benoeming zeer waarschijnlijk per 1 juni een feit zou zijn, omdat het contract nog niet was afgerond. Nu is gekozen voor Marica-Redan die de afgelopen zes jaren financieel-directeur was van het AZP en al enige tijd heeft waargenomen in de functie van algemeen directeur.

Zij is al 20 jaar werkzaam in het ziekenhuis. 'We zijn erg verheugd met de benoeming van mevrouw Marica-Redan en zijn er, gezien haar ruime ervaring in de ziekenhuiszorg van verzekerd dat zij het Academisch Ziekenhuis verder naar grote hoogten zal brengen, hetgeen medebepalend is voor de gezondheidssector in Suriname', schrijft de Raad van Commissarissen van het AZP.


(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws/AZP)

0 comments:

Een reactie plaatsen