dinsdag 18 juli 2017

Comité-generaal over Alcoa/Suralco en volksgezondheid afgeblazen en omgezet in openbare vergadering

Nog geen officiële informatie over reden voor niet doorgaan geheime vergadering


De geheime vergadering (comité-generaal) over Alcoa/Suralco en volksgezondheid is afgeblazen. Starnieuws bericht te hebben vernomen, dat de regering in het openbaar informatie zal verstrekken aan De Nationale Assemblee. De besloten vergadering zou vanmorgen, dinsdag 18 juli 2017, vanaf negen uur worden gehouden.

De Assembleeleden hebben te horen gekregen, dat afgezien wordt van het houden van een comité-generaal. Er was veel kritiek geuit op het houden van die vergadering, aangezien het om een nationale zaak gaat.

Tegenstanders van het comité-generaal stelden, dat de regering niet met open vizier naar buiten wil treden omdat er belangen zouden spelen. Er is nog geen officiële informatie over de reden van het afzien van de geheime vergadering.

De openbare vergadering waarin de regering informatie zal geven begint naar verwachting om één uur, bevestigt Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons tegenover Starnieuws. Het agendapunt over volksgezondheid is geschrapt. Op de agenda staat 'Informatie van de regering c.q. de President over kwestie ALCOA'.

Voor vanmiddag twee uur is een openbare vergadering uitgeschreven over het Ontwikkelingsplan en de begroting 2017. De regering komt dan aan het woord. Zij zal vragen beantwoorden die Assembleeleden in de eerste ronde hebben gesteld.

0 comments:

Een reactie plaatsen