maandag 24 juli 2017

Conflict tussen verkavelaar Kensenhuis en plantagebestuur van Osembo dreigt bij rechter te belanden

'Tegen vrijdag is beslaglegging op de plantage Osembo een feit'


Deze week wordt, althans dat meldt de Ware Tijd vandaag, maandag 24 juli 2017, cruciaal voor de vastgelopen grote verkavelingsoperatie van Kensenhuis NV. Het conflict tussen het bedrijf en het plantagebestuur van Osembo begon afgelopen weekend grimmige vormen aan te nemen. 

Bedrijfsleider Robin Kensenhuis pakte via sociale media uit met scheldkanonnades en verwijten van misleiding en bedrog aan het adres van enkele personen (zie hierna).

Hij laat de redactie van de Ware Tijd weten, dat zijn organisatie eindelijk zover is om beslag te laten leggen op de plantage Osembo. 'Dat zal tegen vrijdag een feit zijn.'

Maar, het plantagebestuur zit ook niet stil. 'Wij gaan als bestuur bijeenkomen om het opzeggen van de samenwerking met deze man officieel te beklinken', zegt voorzitter Edo Reger. 'Voor ons maakt het niets meer uit. Hij mag naar de rechter stappen om daar zijn bewijs neer te leggen. Wij wachten erop. Deze man gebruikt veel woorden maar in werkelijkheid is er zoveel mis.'

Het plantagebestuur is bezig met een eigen onderzoek naar aanwijzingen van vervalsing en misleiding door het bedrijf en sluit een gang naar de rechter niet uit. Deze kwestie regardeert honderden personen, zowel in als buiten Suriname die allemaal zaken hebben gedaan met Kensenhuis NV.Robin Kensenhuis zegt dat het gros van zijn rond elfhonderd klanten 'netjes geholpen is' aan de percelen waarvoor ze betaald hebben. Het zou om een handvol gaan die op stang wordt gejaagd door de valse beschuldigingen van het bestuur van Osembo en kwaadwilligen die zijn bedrijf 'uit geldzucht' een hak zetten.

Opmerkelijk detail, aldus de Ware Tijd, is dat NDP-parlementariër Patrick Kensenhuis voorzitter was van het plantagebestuur toen het bedrijf aan de operatie begon. Hij is nu ondervoorzitter en schijnt zich te hebben gedistantieerd van Kensenhuis NV. Patrick Kenshuis bevestigt, dat afspraken niet worden nagekomen door het bedrijf en houdt zich verder op de achtergrond.

0 comments:

Een reactie plaatsen