zaterdag 15 juli 2017

'Copy-paste van witte mensen'

'NDP Jongeren laten hun artikel doorgaan voor eigen werk, dat is zeer verwerpelijk'


Op 14 juli is een artikel van de NDP Jongeren op verschillende nieuwssites gepubliceerd onder de kop: NDP-Jongeren: 'De Rechterlijke macht, Oppermacht??' Gisteren las ik op Facebook een stuk van Maisha Neus, dat de NDP Jongeren plagiaat hebben gepleegd. Ik ben toen even op onderzoek uitgegaan, en het blijkt inderdaad dat ze plagiaat hebben gepleegd. Dat bericht is grotendeels gekopieerd(copy-paste) uit een artikel van mevrouw Gonnie Akkermans, voorzitter bestuur bij Vrouwe Justitia in Verval. http://www.vrouwejustitiainverval.nl/index.php/notarissen-dijkstra-w-u/attachments/article/132/149%20Rv%20Wetboek%20van%20Burgerlijke%20Rechtsvordering,%20Artikel%20149.pdf 

Als ze de bron vermeld hadden dan was er geen vuiltje aan de lucht, maar ze hebben de bron bewust weggelaten.

Plagiaat plegen. Wikipedia: Plagiaat of letterdieverij is "het overnemen van stukken, gedachten, [of] redeneringen van anderen en deze laten doorgaan voor eigen werk. 

De NDP Jongeren hebben hun artikel laten doorgaan voor eigen werk, dat is zeer verwerpelijk. Het artikel van de NDP Jongeren roept het beeld op van de kraai die wil pronken met de veren van de trotse pauw.

In de wandelgangen wordt er gepraat dat de NDP niet over veel hoogkader beschikt. Door het stuk van mevrouw Gonnie Akkermans over te nemen is dat een bevestiging. Nooit eerder heeft de NDP zulke berichten geschreven. Zij die zouden willen spreken over een parel van een artikel dan is dat voor de zwijnen gegooid. Het is duidelijk dat de NDP Jongeren niet in staat zijn zelfstandig een goed artikel te schrijven. Hun sterkste kant is copy-paste van de witte man/vrouw.

We verwachten ook niet veel positieve zaken van de ondertekenaar (Abdoelgafoer), omdat hij een zodanige scheve schaats had gereden dat de president genoodzaakt was de man te ontslaan. In ieder geval geeft dit artikel aan dat bepaalde jongeren bij de NDP een 'corrupt mind' hebben. Kennelijk is dit de cultuur in het paarse kamp. Dit is zeker een verkeerd voorbeeld dat afgekeurd moet worden. 

Idris Naipal

Ter aanvulling (De  Surinaamse Krant):
Op Starnieuws is zaterdag 15 juli 2017 onderstaand e tekst verschenen:

0 comments:

Een reactie plaatsen