maandag 3 juli 2017

Directeur Colombiaanse luchtvaartmaatschappij VivaColombia wil passagiers staand vervoeren...

William Shaw: 'Mensen zullen graag een beetje luxe voor een goedkoper tarief opgeven'


Het hoofd van de Colombiaanse prijsvechter luchtvaartmaatschappij VivaColombia heeft gezegd, dat hij graag tickets wil verkopen waarmee passagiers voor de duur van de vlucht kunnen staan. William Shaw, oprichter en CEO van de in Bogotá gevestigde luchtvaartmaatschappij, heeft onlangs bevestigd, volgens de Miami Herald, dat dit idee verder gaat dan de droom van een 'idioot' en eigenlijk iets is waarnaar wordt gekeken.  'Er zijn mensen die nu onderzoeken of je staand kunt reizen in een vliegtuig', zei Shaw in de Miami Herald, aldus de website Finance Colombia. 

Zijn reden is simpel: 'Waarom verspilt u alle ruimte aan stoelen ,wanneer u meer mensen kwijt kunt in een romp die is ingericht als een metrowagon en dan elke passagier een lager tarief opleggen? We zijn erg geïnteresseerd in alles wat een reis goedkoper maakt', vertelde Shaw de Miami Herald.

Hij gelooft dat mensen graag een beetje luxe voor een goedkoper tarief zullen opgeven. 'Wie geeft er om, als je geen inflight entertainment systeem hebt voor een uur durende vlucht?', vertelde hij de Miami Herald. 'Wie maakt het wat ,uit dat er geen marmeren vloeren zijn ... of dat je geen pinda's krijgt?'

Terwijl sommigen kunnen stellen, dat pinda's en stoelen verschillende niveaus hebben op de schaal van aantrekkelijkheid - en anderen, waaronder Airbus, dit idee in het verleden hebben gehad - het plan zal in ieder geval nooit werkelijkheid worden.

Alfredo Bocanegra, directeur van de Colombiaanse luchtvaartautoriteit Aerocivil, vertelde het radionetwerk RCN van Bogotá, dat hij zo'n voorstel nooit groen licht zou geven vanwege veiligheid- en turbulentie-issues..

'Het is niet levensvatbaar dat vliegtuigen staande passagiers vervoeren', vertelde Bocanegra bij RCN. 'Een persoon moet als een mens reizen', vervolgde Bocanegra. 'Iedereen die openbare vervoer heeft gebruikt, weet dat reizen niet het beste is als je staat. De ideale manier is om te gaan zitten - en dit biedt minimaal comfort.'

VivaColombia, zo lijkt het erop, zal moeten voldoen aan een traditioneler bedrijfsmodel. En de luchtvaartmaatschappij heeft onlangs verdere uitbreiding aangekondigd om zijn activiteiten te verhogen. In de afgelopen maand, aldus Shaw, heeft het bedrijf geïnvesteerd in de aanschaf van 50 nieuwe vliegtuigen, Airbus 320s. De nieuwe vliegtuigen zullen in mei 2018 operationeel zijn, aldus de CEO.

(Red. De Surinaamse Krant/Finance Colombia/Miami Herald)

0 comments:

Een reactie plaatsen