maandag 17 juli 2017

Districtscommissaris Jurel van Para bereidt zich voor op vakantiedrukte

Controle op de wegen in Para wordt opgevoerd

(Bron foto: Commissariaat Para)
Jeugdpolitie let op seksueel grensoverschrijdend gedrag onder jongeren


Met het oog op de komende vakantiedrukte moet alles in lijn worden gebracht voor de algemene veiligheid van het district. De districtscommissaris van Para, Armand Jurel, heeft daarom overleg gevoerd met alle overheidsactoren van het district, zo bericht het commissariaat vandaag, maandag 17 juli 2017.

'Er is besloten om verhoogde controle uit te oefenen op de wegen in Para. Er zullen ook maatregelen getroffen worden ten aanzien van de veiligheid en hygiëne op de recreatieoorden en de jeugdpolitie zal ook letten op seksueel grensoverschrijdend gedrag onder jongeren', zegt Jurel.

Het commissariaat voorziet alle recreatieoorden die veilig genoeg bevonden zijn van een sticker met de tekst: 'Goed Gekeurd …..DC Para'. De oorden worden ook voorzien van grote aanplakkingen met contactnummers van de veiligheidsdiensten in Para. Op deze nummers kunnen bezoekers van de oorden bellen om een klacht door te geven of hulp in te roepen van een veiligheidsdienst.

De verplichting gaat rusten op de exploitanten van het oord om deze stickers te verdienen, omdat zij eerst moeten voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden. In alle kreken en badplaatsen moeten dieptelatten worden aangebracht waarop de diepte af te lezen is. De aanwezigheid van lifeguards is een verplichting op elk oord.

De vergunning voor Openbare vermakelijkheden (party’s en andere feestelijkheden) wordt ook aangepast.

Jurel stelt zware maatregelen in het vooruitzicht voor wat betreft hard rijden en alcoholgebruik door weggebruikers.

Voor de algehele veiligheid zijn de instanties brandweer, politie, Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), het Nationaal Leger, de Belastingsdienst en de Bestuursdienst voor een overleg opgeroepen. Op korte termijn worden de beheerders van recreatieoorden en badplaatsen opgeroepen voor een overleg.

Jurel neemt ook maatregelen tegen vervuilers. Hij heeft alle verantwoordelijke eenheden opgeroepen om mensen die onverantwoord vuil dumpen tot orde te roepen. Er zullen overal in het district vuilbakken worden geplaatst, zodat bezoekers hun vuil makkelijk weg kunnen doen.

De coördinatieploeg heeft huiswerk meegekregen van de districtscommissaris om een beleidsplan uit te zetten over deze periode en zal wekelijks een regulier overleg hebben.

0 comments:

Een reactie plaatsen