woensdag 26 juli 2017

Dochter ABOP-Assembleelid Brunswijk in IS-terrorisme verdachten zaak vrijgelaten

'Ik zie mijn dochter al in zo een rotzooi, ze gaat het nooit doen'

Dochter heeft niets met de aanklacht te maken, maar een goede kennis van haar blijft in hechtenis 


De twee verdachten van Surinaams afkomst met de Nederlandse nationaliteit die in Suriname zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij terroristische activiteiten, zijn de dochter van ABOP-parlementariër en ondernemer Ronnie Brunswijk en een goede kennis van haar. Het ministerie van Justitie en Politie maakte gisteren bekend, dat er zondag arrestaties zijn verricht op verschillende adressen in Paramaribo. 

De dochter van de politicus is op vrije voeten. 'Ik zie mijn dochter al in zo een rotzooi. Ze gaat het nooit doen', aldus Brunswijk vandaag, woensdag 26 juli 2017, in de Ware Tijd. De kennis blijft aangehouden.

Brunswijk: 'Deelname aan terrorisme moet bewezen worden. Dat is nog niet zeker; zo luidt de informatie van de inlichtingendienst. We moeten de juiste verklaring van de politie afwachten.'

Op de dag van de aanhouding zat de dochter van Brunswijk samen met de man in een voertuig voor diens winkelzaak aan de Van Idsingastraat. Van de politie kreeg Brunswijk te horen, dat zijn dochter niets met de aanklacht te maken heeft en dat ze daarom is vrijgelaten. Haar kennis zou echter wel worden verdacht van contacten met terroristische organisaties.

Het DNA-lid wil zich niet uitspreken over mogelijke activiteiten van Islamitische Staat (IS) in Suriname. 'Ik hoor het in de media. Je weet nooit hoe het werkt in bepaalde organisaties om mensen te rekruteren. Het kan, maar ik kan het niet hard maken.' Brunswijk heeft geen moeite met de actie; hij verwijst in dit kader naar een wet die aangeeft, dat als een land over informatie beschikt dat personen zich bezighouden met terrorisme, de politie en veiligheidsdiensten van het land moeten ingrijpen.

Hieronder is te zien hoe De Telegraaf bovenstaand nieuws vanmiddag heeft gebracht:


Ronnie Brunswijk
Ronnie Brunswijk
Foto: Wikimedia

Dochter Brunswijk bij terreurverdachten

1 uur geleden
Onder de Nederlanders die zondag in Paramaribo zijn aangehouden vanwege een terreurverdenking, is ook een dochter van oud-junglecommandoleider Ronnie Brunswijk. Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd is zij inmiddels weer op vrije voeten. Een tweede Nederlander zou nog vastzitten.
  Zondag werden in Paramaribo op verschillende plaatsen aanhoudingen verricht. Het zou de politie te doen zijn om leden van IS in het land. Die organisatie probeert de afgelopen tijd haar invloed in het Caraïbisch gebied uit te breiden.

  Zeker tachtig kinderen

  Van Brunswijk wordt gezegd dat hij zeker tachtig kinderen op de wereld heeft gezet. Een neef van Brunswijk is de komiek Steven Brunswijk, beter bekend als de Braboneger. Het is niet de eerst keer dat de familie met justitie in aanraking komt. Vorig jaar werd een zoon van Brunswijk opgepakt op de Surinaamse luchthaven opgepakt met 5,5 kilo cocaïnepasta in zijn bezit. Ronnie Brunswijk zelf werd in 2000 in Haarlem bij verstek veroordeeld voor cocaïnesmokkel.
  Brunswijk is de ex-lijfwacht van Desi Bouterse. Hij vocht in de jaren tachtig een guerrillaoorlog uit tegen zijn voormalige baas. In 2010 hebben de rivalen zich min of meer verzoend.

  0 comments:

  Een reactie plaatsen