donderdag 27 juli 2017

Dode bij steekpartij in metro Amsterdam-Zuidoost

Verdachte kon snel worden opgepakt


In een metro in Amsterdam-Zuidoost is vandaag, donderdag 27 juli 2017, een 38-jarige Amsterdammern doodgestoken. Het gebeurde toen de metro stilhield op de halte Venserpolder aan de Dalsteindreef. Dit melden de Amsterdamse zender AT5 en De Telegraaf.

Hulpdiensten hebben tevergeefs geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Er is een 27-jarige verdachte aangehouden. Deze man was er aanvankelijk vandoor gegaan, maar hij kon snel worden opgepakt.


Wie het slachtoffer is en wat zich heeft afgespeeld, wordt nog onderzocht, zegt de politie. Van de steekpartij waren vanwege de avondspits veel mensen getuige.

'Er is geen ruzie aan vooraf gegaan. De meneer is er volgens mij zeer ernstig aan toe. Iedereen raakte in paniek en rende naar voren. Op een gegeven moment stopte de metro en konden we eruit. We hebben toen gewacht op de ambulance. Dat leek heel lang te duren', verklaart een getuige kort na de steekpartij tegenover AT5.

'De situatie was heel paniekerig. Niemand wist wat er aan de hand was. Wat voor incident het was. De metro was niet overvol toen het gebeurde. Maar, was wel redelijk gevuld. Ik ga nu thuis maar even thuis shaken. Het is toch allemaal heel eng.'

Het slachtoffer werd verschillende keren gestoken. Openbaarvervoerbedrijf GVB laat weten dat metro 53 de halte Venserpolder voorlopig voorbij rijdt.


(Bron: Red. De Surinaamse Krant/Google Earth)
 (Red. De Surinaamse Krant/AT5/Twitter/De Telegraaf)

0 comments:

Een reactie plaatsen