dinsdag 4 juli 2017

Doekhie (NDP) roept regering op strafrechtelijk onderzoek te doen instellen naar vermeende misdrijven ex-politiecommissaris Mathoera

NDP'er spreek onder andere over wapenzwendel en afblazen drugsoperaties


Waar hij enkele maanden geleden al zinspeelde op mogelijke betrokkenheid van ex-politiecommissaris Krishna Mathoera bij ernstige misdrijven, deed NDP-parlementariër , er gisteren in De Nationale Assemblee een schepje bovenop, aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 4 juli 2017.

Doekhie riep de regering op een strafrechtelijk onderzoek te doen instellen naar de vermeende misdrijven die hij opvoerde. De politicus noemde haar naam niet tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement, maar de verwijzingen naar wie hij bedoelde waren meer dan duidelijk. In zijn betoog had hij het onder andere over wapenzwendel en het afblazen van drugsoperaties.

De NDP'er citeerde tijdens zijn presentatie uit verklaringen die twee politie-inspecteurs bij de notaris hebben laten vastleggen over obstructie van strafonderzoeken waarmee ze bezig waren vanuit de korpsleiding waar Mathoera, nu VHP-parlementslid, deel van was. Volgens Doekhie is in een van de zaken die zich in Nickerie heeft afgespeeld het complete politiedossier verdwenen.

Zie vanaf 1:53:40


Vanuit de VHP-fractie is getracht Doekhie af te remmen door parlementsvoorzitter Melvin Bouva (NDP) erop te wijzen, dat het in het college gebruik is dat zaken die bij de rechter ter beoordeling liggen niet besproken worden.

Doekhie zei hierop, dat de VHP-fractieleden Chandrikapersad Santokhi en Asiskumar Gajadien verwarring probeerden te zaaien en het college en de samenleving op het verkeerde been probeerden te plaatsen. 

0 comments:

Een reactie plaatsen