dinsdag 4 juli 2017

Doekhie (NDP) vindt situatie in het land geen crisis, maar recessie

'Minister van Financiën Gillmore Hoefdraad heeft goed werk verricht' 


Het NDP-Assembleelid Rachied Doekhie vindt dat het land pakweg een jaar lang te maken had met een recessie. 'Vele mensen hier en buiten kennen het verschil niet tussen recessie en crisis. Ze moeten het gaan opzoeken', zei hij maandag 3 juli 2017, in De Nationale Assemblee (DNA) bij de behandeling van de ontwerpwet houdende vaststelling van een Ontwikkelingsplan voor de periode 2007-2021, aldus de Suriname Herald.

Volgens hem is Suriname bijna al uit de recessie en vindt dat de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, goed werk heeft verricht door het monetaire gedeelte in goede banen te leiden en de koersstablisatie te bewerkstelligen.

De parlementariër vindt dat het aangaan van leningen geen probleem moet zijn. 'Het punt is dat wij als Surinamers met eigen kunde en eigen initiatieven, ondanks de recessie het hoofd boven water hebben kunnen houden.'

Naar zijn zeggen doet dit vele mensen pijn die voor eigen belang en groepsbelangen duimen dat het mis gaat, zodat ze politieke munt kunnen slaan. Volgens hem moeten mensen, die vinden dat het zo slecht gaat in het land, in een hoek gaan zitten en afwachten tot 2020, om te zien of het wel of niet goed is gegaan.

Doekhie legde uit dat met de recessie er weinig inkomen was voor het land. Dit heeft echter geen invloed gehad op het uitbetalen van de lonen aan het einde van de maand aan alle ambtenaren. Ook wijst hij erop dat de nutsvoorzieningen gegarandeerd zijn gebleven. 'Un tan kis watra nanga faya.'  Volgens hem is ondanks de recessie de Algemene Kinderbijslag en de Algemene Oudedagsvoorziening uitbetaald geworden. De overheid is door gegaan met de woningbouw, asfalteringsprojecten en elektrificatie. Ook haalde  de parlementariër aan dat de overheid drinkwater mogelijk heeft gemaakt in Oost-Suriname.

Doekhie verwijst de mensen die schreeuwen ‘pe a moni de’ naar het ministerie van Financiën dat duidelijk zal kunnen tonen hoeveel geld er allemaal niet wordt uitgegeven aan alleen lonen. Het probleem is namelijk, dat veel personen niet in de productiesector willen gaan, maar juist ambtenaar willen zijn, meent hij.

0 comments:

Een reactie plaatsen