vrijdag 21 juli 2017

Doekhie (NDP) vraagt aandacht voor te laat komende artsen

'Laten wij ook meer aandacht besteden aan de patiënten'


Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) heeft tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling donderdag aandacht gevraagd voor artsen die dagelijks laat verschijnen op de verschillende landelijke poliklinieken en huisartspraktijken. 

'Binnen het gezondheidsgebeuren is een groep belangrijk, de patiënten. Hoeveel geld stopt de Staat maandelijks in het betalen van medisch personeel? Het is mooi om geweldige gebouwen, mooie garages voor auto’s en mooie kantines te hebben, maar laten wij ook meer aandacht besteden aan de patiënten', stelde de parlementariër, aldus het Dagblad Suriname vrijdag 21 juli 2017.

Volgens de politicus heeft hij recent nog een geval meegemaakt waar de dienstdoende arts tegen tien uur 's morgens nog niet op de poli was verschenen.

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid was het ermee eens, dat de patiënt nu eindelijk een centrale rol in deze sector moet krijgen. De bewindsman onderkende, dat bij sommige dienstverleners er een grote uitdaging is met betrekking tot artsen en hoe laat zij verschijnen op de poliklinieken en praktijken.

Van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft hij begrepen, dat er gewerkt wordt aan het verbeteren daarvan. 'Op bepaalde plaatsen zijn er ook prikklokken geplaatst. Op een volwassen manier spreekt de directie ook met de Vereniging van Artsen om tot goede afspraken te komen van aanmeldtijden. Sommige praktijken zijn zwaar onderbemenst, waarbij de belasting op de artsen heel erg hoog is. Soms zijn de faciliteiten een uitdaging. Maar, ik ben ervan overtuigd dat de directie en artsen een goede relatie hebben en dat de patiënten op tijd geholpen kunnen worden', aldus de minister.

0 comments:

Een reactie plaatsen