dinsdag 4 juli 2017

Doekhie (NDP) wil diepgaand onderzoek regering naar titel van professor van Henry Ori

Hubert Rampersad lijkt via Doekhie wraak te willen nemen op Ori vanwege publicatie over hem, Rampersad


Het NDP-Assembleelid Rachied Doekhie wil een diepgaand onderzoek van de regering naar de titel van professor van Henry Ori. Hij noemde zijn naam vandaag, dinsdag 4 juli 2017, in De Nationale Assemblee, maar moest deze terugnemen van waarnemend voorzitter Melvin Bouva, aldus Starnieuws.

Deze kwestie is door Hubert Rampersad, zogenoemd 'Chairman Technological University of the Americas', aan het rollen gebracht. Ori had hem en zijn universiteit aan de kaak gesteld in een artikel in Dagblad Suriname:


'Hoe is het mogelijk dat uw (onbezoldigde) hoogleraar Henry Ori enkele jaren geleden als full professor aan de Vrije Universiteit Brussel is benoemd terwijl hij volgens zijn publicatielijst in de collectie van de AdeKUS (Anton de Kom Universiteit van Suriname) bibliotheek niet eens 1% van de bovengenoemde lijst heeft gepubliceerd?', stelde Rampersad in een brief aan de rector van de Belgische universiteit. 'Hij is dus op basis van mijn bevindingen een nepprofessor. Hij gebruikt de full professorship titel van de Vrije Universiteit Brussel om professor op AdeKUS te spelen en diverse topfuncties in Suriname te vervullen en politiek te scoren, terwijl hij op basis van zijn gedragingen en wetenschappelijke performance overal is mislukt', schreef Rampersad.

De rector van de Vrije Universiteit van België, prof. dr. Caroline Pauwels, heeft het schrijven van Rampersad beantwoord. Zij stelt, dat Ori momenteel geen personeelslid van de Vrije Universiteit Brussel is en mag zich zo niet bekend maken, noch de titel van full professor voeren.

Ori zegt in een reactie, dat hij in de periode 2013-2016 aangesteld is als onbezoldigde visiting professor (gastprofessor) door de vakgroep van de Faculteit Psychologie en Educatie wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Er is een partnerschapsprogramma met de Vlaamse universiteiten. Daar worden masteropleidingen verzorgd, studenten begeleid in promotietrajecten en institutionele activiteiten (ICT, HRM, trainingen in onderzoek en onderwijs). In maart 2017 heeft een evaluatiegesprek plaatsgehad met de vakgroep voorzitter prof.dr. K. Lombaerts.

'Ik ben in afwachting van de nieuwe brief. De VUB benoemt vele docenten als professor. Dat is een gewone benaming docenten in de Mastersopleidingen. Ik ben een gastprofessor van de VUB. Daar zit de nuancering in, een full professor doet een oratie en leidt een vakgroep. Dat is niet het geval bij mij. Ik ben niet in dienst van de VUB. Ik heb altijd mijn werk gedaan als wetenschapper. In 2013 is bekend gemaakt dat ik gastprofessor ben geworden bij de VUB. Bij de AdeKUS ben ik full-time in dienst en sta ik bekend als dr. Ori en hoofddocent. Ik benadeel niemand en geniet geen salaris of inschaling als van een professor. De kracht van mijn inzet en de waardering krijg ik van mijn studenten en de groep medewerkers', zegt Ori.

De wetenschapper is in contact met de VUB en verwacht een officiële reactie en toelichting.

1 comments:

  1. Doekhie en Sharmila moeten alle Hindoestanen die kritiek op Bouterse hebben maatschappelijk afmaken.

    BeantwoordenVerwijderen