maandag 24 juli 2017

Dreigende taal Venezolaanse president Maduro richting magistraten Hooggerechtshof van de oppositie

Venezolaanse inlichtingendienst SEBIN heeft al één rechter opgepakt


Belga De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft zondag gedreigd om de magistraten die in het 'parallelle' hooggerechtshof van de oppositie zetelen, streng te straffen. De juristen vliegen 'een per een' de gevangenis in, hun bezittingen worden in beslag genomen en hun bankrekeningen geblokkeerd, verklaarde hij tijdens zijn wekelijkse uitzending op de openbare omroep VTV. 

Een van de magistraten van dat parallelle hooggerechtshof, Angel Zerpa Aponte (zie foto - Bron: Twitter), is zaterdag al aangehouden door de Venezolaanse inlichtingendienst SEBIN (Servicio Bolivariano de Inteligencia Nacional). Volgens president Nicolas Maduro zullen de anderen snel volgen en zal 'niemand hen steunen'.

De Venezolaanse oppositie heeft sinds de verkiezingen van december 2015 een meerderheid in het Venezolaanse parlement. President Maduro en zijn socialistische partij behouden echter de controle over het hooggerechtshof, zeer tegen de zin van de oppositie, die vrijdag zelf 33 magistraten verkoos als een soort alternatief hof.

De Venezolanen komen al maanden op straat tegen de regering-Maduro. Hij wil een Grondwetshervorming doorduwen waardoor hij meer macht naar zich toe zou trekken, maar de oppositie vreest dat het Zuid-Amerikaanse land daarmee zal afglijden in een dictatuur. Bij de aanhoudende protesten vielen sinds april al meer dan honderd doden.

Komende Woensdag en donderdag organiseert de oppositie weer een nationale staking.


(Red. De Surinaamse Krant/Belga/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen