donderdag 20 juli 2017

Drinkwater SWM is niet besmet

SWM leiding vermoedt dat moedwillig onrust wordt gezaaid

Pas op met 'fake news' van bepaalde Surinaamse social media....


Het drinkwater van De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is niet besmet. Directeur Marlon Oosterling spreekt ook berichten over verontreinigd water met klem tegen. De SWM stelt, dat het drinkwater dat het bedrijf produceert en distribueert via het leidingnet veilig is. De SWM leiding vermoedt dat moedwillig onrust wordt gezaaid, zo laat het bedrijf vandaag, donderdag 20 juli 2017, via een persbericht weten. 

De SWM beschikt over een eigen laboratorium waar op regelmatige basis watermonsters van alle productielocaties en diverse tappunten in het net worden geanalyseerd op zowel de chemische samenstelling als biologische kwaliteit.

Ook het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) doet regelmatig als onafhankelijke instantie onderzoek. Onlangs heeft het BOG als reactie op negatieve geluiden rond de kwaliteit van het water extra monsters getrokken en deze aan een onderzoek onderworpen. De resultaten hebben geen afwijkingen aangetoond, aldus de directeur van SWM.

Indien er enige indicatie is, dat het water in een bepaald gebied besmet zou kunnen zijn geraakt, worden er onmiddellijk maatregelen getroffen in de vorm van het toevoegen van een internationaal toegestane en geadviseerde hoeveelheid chloor op de dichtstbijzijnde productielocatie. Veiligheid van het drinkwater en daarmee ook de gezondheid van de burger is voor het waterbedrijf van hoge prioriteit, stelt Oosterling.

Indien verbruikers of burgers in het algemeen ongeregeldheden constateren, verzoekt de SWM dit meteen door te geven aan de klantenservice in Paramaribo op de nummers 471414, 471413, 129, 483535, 530389 of na drie uur 's middags en in de weekenden op 404266, in Nieuw Nickerie op 0231314 of 0231011 en in Moengo op het nummer 0341296.

De onbetrouwbaarheid van bepaalde Surinaamse Facebookpagina's die berichten plaatsen zonder die te hebben geverifieerd (zie hierna). Maar, net zo kwalijk is het, dat er mensen zijn die dit soort berichten klakkeloos voor waar aannemen en ze zelfs doorplaatsen en daardoor onnodig onrust veroorzaken. 'Actionnieuws suriname' bijvoorbeeld is feitelijk 'fake news'.....


(Red. De Surinaamse Krant)

0 comments:

Een reactie plaatsen