donderdag 13 juli 2017

Europese en Aziatische bedrijven azen op $ 500 miljoen-contract om 3.300 bussen te vervangen in hoofdstad Chili

Interesse uit China, Frankrijk, Spanje, Engeland, Australië, Mexico, Brazilië en Hong Kong


Europese en Aziatische bedrijven azen op een contract van $ 500 miljoen ter vervanging van 3.300 bussen en reorganisatie van  het openbaar busvervoernetwerk in de Chileense hoofdstad, aldus de minister van Transport van Chili in gesprek met Reuters, zo bericht dit persbureau vandaag, donderdag 13 juli 2017.

In een interview voor een presentatie voor investeerders zei Paola Tapia (zie foto - Bron: Twitter) dat zij interesse heeft gekregen van bedrijven in China, Frankrijk, Spanje, Engeland, Australië, Mexico en Brazilië, waarvan sommige Santiago gebruiken als opstap om te concurreren in meer busveilingen in de hele regio.

'Vanuit het oogpunt van het aantal deelnemers is dit een succes geweest, en we hopen dat het in concrete aanbiedingen wordt geconsolideerd', zei Tapia en voegt eraan toe, dat het ministerie het contract voor maart wil toekennen, als de huidige regeertermijn eindigt. 'We denken dat deze zakelijke kans niet alleen moet gebeuren bij aankomst in Chili, maar ook moet uitbreiden naar andere landen in de regio', voegde ze eraan toe.

Chili, zoals het buurland Argentinië, probeert particuliere investeringen aan te trekken om zijn havens, wegen en luchthavens te verbeteren en twee belangrijke kandidaten voor de presidentsverkiezingen van november hebben ook gepleit om het nationaal vervoersnetwerk drastisch uit te breiden.

In het contract is opgenomen het vervangen van de helft van het ' Transantiago'  transportsysteem - zo'n 3.300 bussen - met een modernere, milieuvriendelijke vloot, inclusief ten minste 90 elektrische voertuigen. Het huidige systeem, met lange wachttijden en veelvuldige storingen, is niet populair en is een zwart oog geworden voor de huidige regering van presidente Michelle Bachelet.

Onder de geïnteresseerde bedrijven, zei Tapia, zijn Kowloon Motor Bus Company en MTR Corp Ltd, die beide in Hong Kong opereren. Beide bedrijven reageerden niet direct op verzoeken om commentaar.

(Red. De Surinaamse Krant/Reuters/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen