dinsdag 11 juli 2017

Foto van vertederende actie voor straathond in Ivoti, Brazilië, verovert harten op internet

Door journaliste geadopteerde straathond blijkt warm, sociaal hart te hebbenOmdat de laatste tijd het weer 's nachts aan de koele kant is in Ivoti, Brazilië, kocht baasje Suelen Schaumloeffel, journaliste, een warm dekentje voor haar geadopteerde hond Lana. Afgelopen maandag, 3 juli 2017, stopte ze Lana lekker warm in met het dekentje in het roze hondenhok in de tuin, zo schrijven vandaag, dinsdag 11 juli 2017, onder andere het AD en het Laatste Nieuws. 

Maar, toen Suelen de volgende ochtend het huis verliet om te gaan werken, zag ze wat Lana 's nachts had gedaan. Lana had een straathond buiten de tuin gespot, haar dekentje richting de omheining getrokken en een deel naar de andere kant gefoefeld, zodat het minder fortuinlijke hondje aan de andere kant ook wat warmte zou krijgen.

Suelen vond het prachtig om zien en nam een foto, die viraal gaat op internet.


'Hoe mooi is het dat ze dit doet voor haar vriendje', schrijft Suelen. 'Ze is zo lief. We vergeten soms wat voor verschil we in iemands leven kunnen maken met kleine dingen. Lana herinnerde me hieraan. Kan een hond liever en menselijker zijn dan zij die zichzelf zo noemen? Ja!'

Intussen zet Suelen alles op alles om het leventje van het maatje van Lana beter te maken. Ze zet water en eten buiten en probeert contact met hem te maken, maar helaas vlucht de straathond voorlopig telkens weg als ze hem probeert te benaderen. Ze hoopt dat ze uiteindelijk bij hem zal kunnen komen en hem kan helpen om een warm thuis te vinden.


(Red. De Surinaamse Krant/AD/Het Laatste Nieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen