donderdag 20 juli 2017

Gemiddelde eindexamenresultaten van VWO en HAVO teleurstellend

Slechte resultaten worden door MinOWC geëvalueerd 

'Onderbreking van het onderwijs door stakingen heeft mogelijk ook een rol gespeeld'


Starnieuws bericht vandaag, donderdag 20 juli 2017, dat de gemiddelde examenresultaten van VWO en HAVO dit jaar tegenvallen. Van de VWO-scholen is 54% van het aantal scholieren direct geslaagd. Het percentage bij HAVO is landelijk 44%. 17% Van de leerlingen bij VWO en 37% bij HAVO hebben herexamen. 333 VWO-examenkandidaten (27%) zijn afgewezen, bij HAVO 179 kandidaten (17%). 

Onderdirecteur Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Muriel Hoepel, zegt in een reactie, dat nog een evaluatie gepleegd zal worden over de resultaten. Het aantal direct geslaagden dit jaar is met ongeveer 10% teruggelopen.

Hoepel merkt op, dat de onderbreking van het onderwijs door stakingen mogelijk ook een rol heeeft gespeeld. Er zijn wel inhaalprogramma's geweest om de leerstof in te halen. Pas na evaluatie kan worden aangegeven waar het aan gelegen heeft dat het aantal geslaagden minder is geworden. Gehoopt wordt op een beter resultaat na de herexamens.

Scholengemeenschap Tamanredjo (SGT) heeft dit schooljaar het meest aantal geslaagden. Van de 43 kandidaten voor VWO zijn 29 (67%) direct geslaagd, terwijl 7 (16%) herexamen hebben en zeven afgewezen zijn. Voor HAVO scoort Scholengemeenschap Maho met 59% geslaagden het hoogst.

Het slechtst heeft Scholengemeenschap Kwatta (SGK) gepresteerd. Van de 22 examenkandidaten voor VWO zijn slechts 3 geslaagd (14%) en 3 hebben herexamen. 16 scholieren (73%) is afgewezen. Christelijke HAVO heeft 33% geslaagden, de laagste score en SGK heeft op HAVO-niveau 35% geslaagden.


(Met dank aan Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen