maandag 24 juli 2017

Gemiddelde productie hooglandrijst stijgt van 900 naar 3.000 kilo per hectare

LVV-minister Algoe: 'Voedselzekerheid wordt verder vergroot met hooglandrijst'


De gemiddelde productie van hooglandrijst in Suriname is 900 kilo per hectare, maar met de training en betere teelttechnieken is de productie gestegen naar 3.000 kilo. Dit zei minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) afgelopen week tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee, aldus Starnieuws vandaag, maandag 24 juli 2017. 

De voedselzekerheid wordt volgens de minister verder vergroot met hooglandrijst.

Hooglandrijst wordt verbouwd te Victoria, Brokopondocentrum, Klaaskreek en Atjoni. In andere gebieden in het binnenland, zoals Marowijne, zal dit project ook worden uitgevoerd, deelde de minister mee.


De mensen die bezig zijn met hooglandrijst zijn getraind door LVV. Op de vraag hoe het binnenland kan bijdragen aan de agrarische sector, zei de minister in reactie, dat verschillende projecten worden uitgevoerd in het binnenland. Er is een intensieve samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

De minister zei verder, dat diverse niet gouvernementele organisaties actief zijn in het binnenland. Er worden diverse projecten uitgevoerd samen met de lokale gemeenschap.

0 comments:

Een reactie plaatsen