zondag 30 juli 2017

Gestrande SLM-passagiers worden pas maandag vervoerd

SLM niet in staat, vanwege vakantieseizoen, vervangend toestel te huren

Vluchten PY 993 en PY 994 van 29 en 30 juli worden volgens schema, normaal uitgevoerd


De SLM heeft vrijdag de vluchten vanuit Amsterdam en Paramaribo niet kunnen uitvoeren. De Airbus A340 waarmee de Mid-Atlantische route wordt onderhouden, kreeg te kampen met een technisch probleem. Hierdoor zijn de vluchten PY 993 vanuit Amsterdam naar Paramaribo en PY 994 vanuit Paramaribo naar Amsterdam niet uitgevoerd. De gestrande passagiers van deze vluchten zullen pas maandag vervoerd worden. 

Het technische probleem waar de Airbus mee te kampen had, is inmiddels verholpen.


De passagiers die geboekt staan voor vlucht PY 993 en PY 994 van zaterdag en vandaag, zondag 30 juli 2017, worden volgens schema, normaal vervoerd, deelt de SLM mee in een  zaterdag uitgebrachte verklaring.

Vanaf het moment dat bekend was dat de vluchten van vrijdag niet door de Airbus A340 uitgevoerd konden worden, is intensief zoekwerk verricht naar een machine om voor de SLM chartervluchten uit te voeren. Grote delen van de wereld zitten op dit moment echter midden in het vakantieseizoen en is het de SLM tot haar zeer grote spijt niet gelukt een machine in te kunnen huren om de gestrande passagiers van vrijdag te vervoeren, aldus de maatschappij.

De SLM biedt haar verontschuldigingen aan voor het ontstane ongerief.

0 comments:

Een reactie plaatsen