maandag 24 juli 2017

Hof van Justitie Curaçao besteedt in 'Schotte-vonnis' extra aandacht aan onderzoeksproces

Verdediging stelt dat bewijs moet worden uitgesloten wegens normschending


Omdat de verdediging van Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs tijdens de behandeling vraagtekens heeft gezet bij de start van het onderzoek in de zaak Babel en in dit kader heeft aangevoerd dat het Openbaar Ministerie (OM) niet ontvankelijk dient te worden verklaard en dat bewijs moet worden uitgesloten wegens normschending, schenkt het Hof in haar vonnis extra aandacht aan het gehele onderzoeksproces in het algemeen en aan de start van het onderzoek in het bijzonder. Dit meldt vandaag, maandag 24 juli 2017, het Antilliaans Dagblad.

De conclusie die het Hof hierbij trekt: er is in het strafonderzoek in de zaak Babel geen sprake geweest van normschending.

Als officieel vertrekpunt voor het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak dient – zo stelt het Hof - de brief van oud-procureur-generaal (PG) Dick Piar van 28 januari 2013 te worden aangemerkt. Deze brief is gericht aan het Hoofd van de Landsrecherche van het land Curaçao en behelst de opdracht tot een onderzoek naar ongebruikelijke transacties.

0 comments:

Een reactie plaatsen