donderdag 13 juli 2017

IDB-delegatie in Suriname om bedrijven uit te leggen hoe aan leningen te komen

Leningen van particuliere investeringstak IDB, de Inter-Amerikaanse Investerings Corporatie


De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) is bereid om betaalbaar kapitaal ter beschikking te stellen aan bonafide bedrijven. De bank heeft dinsdag en woensdag een dertigtal leiders van particuliere en overheidsondernemingen uitgelegd hoe zij aan leningen kunnen komen. De leningen worden verstrekt door de particuliere investeringspoot van de IDB, de Inter-Amerikaanse Investerings Corporatie (IIC). Dit meldt de Ware Tijd vandaag, donderdag 13 juli 2017.

'Wij kijken niet naar de omvang van het bedrijf. Anders dan in grote economieën als Brazilië, zijn wij er niet alleen voor grote ondernemingen, maar ook voor kleine en middelgrote bedrijven in Suriname uit diverse sectoren', zegt James Scriven, algemeen directeur van de IIC.

De IDB is bereid in te komen met leningen, aandelenbeleggingen en garanties. 'Wij werken met marktconforme rentepercentages, maar zijn aantrekkelijk omdat wij met langere aflossingstermijnen werken. Wij zijn agressief met ons beleid en willen concrete resultaten boeken in de komende twee jaar.'

Hij legt uit, dat het de missie van de IIC is om haar zichtbaarheid in het Surinaamse en Caribische bedrijfsleven te vergroten. Na een herstructurering hoopt de organisatie beter te kunnen inspelen op de plaatselijke behoefte. Er zijn ook andere diensten ontwikkeld en er is financiering gereserveerd voor een groter aantal sectoren, waaronder de toerisme- en agrarische branches.

Gilbert van Dijk, voorzitter van Suriname Business Center, juicht het initiatief van IIC toe. Hij hoopt dat er niet al teveel bureaucratisch oponthoud zal zijn. Het Surinaamse bedrijfsleven wordt momenteel geconfronteerd met dure leningen. Commerciële banken hebben er in hun jaarverslagen op gewezen dat ondernemingen daardoor veel minder zijn gaan lenen de afgelopen periode. Er is weinig bedrijvigheid in het land, terwijl juist het tegenovergestelde nodig is om uit de huidige economische crisis te geraken.


Recent Projects

Project NameApproval DateAmount
De Surinaamsche Bank (DSB) - TFFP12/15/2010
Coöperatieve spaar- en kredietbank Godo G.A.11/03/2008$ 1,000,000
C.Kersten & Co. NV02/13/2007$ 4,000,000

0 comments:

Een reactie plaatsen