maandag 17 juli 2017

'Ik zal mijn uiterste best doen om zulks niet meer te laten gebeuren'

Programmamaker Orpheo Friperson van gewraakte 'Peneux-uitzending' door het stof

'Ik hoop dat Peneux niet wordt ontslagen...'


'Ik heb er spijt van en wil duidelijk aangeven, dat het geen bewuste actie is geweest. Ik zal mijn uiterste best doen om zulks niet meer te laten gebeuren', zegt programmamaker Orpheo Friperson vandaag, maandag 17 juli 2017, in de Ware Tijd. Hij heeft afgelopen week flink de wind van voren gehad, na de uitzending van het radioprogramma Info Educatief, waarin de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Robert Peneux, zich flink heeft laten gaan tegenover hoogleraar Henri Ori.

'Het is een pijnlijke misser, maar ik ben al uit het dal geklauterd', zegt Friperson. Hij verzorgt het programma al meer dan vier jaar en dit is 'het ergste' wat hij ooit heeft meegemaakt. Hij heeft al een punt achter het voorval gezet en hij wenst op de gebruikelijke wijze door te gaan. Friperson vindt niet dat dit onderwerp oneindig besproken moet worden.

Afgelopen weekend heeft ook hij sorry gezegd tegen de luisteraars, nadat de minister daags na het voorval al zijn verontschuldiging had aangeboden.


Friperson benadrukt, dat er sprake is geweest van een opwelling. Hij wil zaken niet goed praten, maar er is een prikkel geweest die de emoties heeft gevoed. De programmamaker is geen lid van het voorlichtingsteam van het ministerie.

De bewindsman heeft zich laten gaan en uitlatingen gedaan aan het adres van Ori, die eerder de minister in een ander programma op een ander radiostation negatief had besproken. Dit had in feite voorkomen moeten worden en dan zou het misschien niet zo ver zijn gekomen. Friperson zegt een 'dure les' geleerd te hebben en belooft voortaan waakzamer te zijn en..... hoopt dat Peneux niet wordt ontslagen.

0 comments:

Een reactie plaatsen