zondag 23 juli 2017

Importheffing op kip en kipdelen wordt per 1 augustus verhoogd van 20% naar 40%

Regering zet in op stimulering van de lokale productie


De regering heeft besloten om het kweken van kip aantrekkelijker te maken. Per 1 augustus zal de importheffing op kip en kipdelen van 20% naar 40% worden verhoogd. Dit zei minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme vrijdag in De Nationale Assemblee. Er wordt nauw samengewerkt met Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). 

Behalve de fiscale maatregelen is er afstemming met de ondernemers uit de pluimveesector. De gehele keten is onder de loep genomen voor stimulering van de lokale productie. Welzijn stelde, dat een goede voorbereiding nodig is om te voorkomen dat de samenleving te maken krijgt met verhoogde prijzen voor kip en kipdelen.

Luister en kijk vanaf 2:12:20 


De lokale kipvoorziening moet worden gegarandeerd.

Minister Soeresh Algoe van LVV liet weten, dat ondernemers verdere technische vaardigheden zullen worden aangeleerd. Door de maatregelen die genomen worden, zal de import van kip en kipdelen minder aantrekkelijk worden gemaakt.

Algoe zei verder, dat vooral de import op kipdelen hoger zal zijn, waardoor importeurs hele kip moeten invoeren. Hierdoor kunnen de lokale ondernemers de concurrentie beter aan. Het besluit tot verhoging van de importheffing is al genomen door de Raad van Ministers.

0 comments:

Een reactie plaatsen