donderdag 27 juli 2017

Internationale drugsbende (xtc) in Spanje opgepakt voor versturen duizenden xtc-pillen

Vier arrestaties in Barcelona en drie in Costa Rica en Colombia


De Spaanse politie heeft een internationale drugsbende opgerold die vanuit Barcelona werkte en in de hele wereld Nederlandse xtc verkocht. Onder de vier arrestanten in Barcelona is een Nederlander die xtc-pillen vanuit Nederland naar Barcelona bracht. Drie andere arrestaties zijn gedaan in Costa Rica en Colombia, melden Spaanse media vandaag, donderdag 27 juli 2017.

De mannen zijn tussen de 30 en 40 jaar oud. Ze worden verdacht van handel in verdovende middelen, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele bende.

De opgepakte Nederlander zou een flink strafblad hebben.

Het onderzoek naar de bende startte eerder dit jaar, toen in Costa Rica 2.000 xtc-pillen werden onderschept die per post vanuit Barcelona waren verstuurd. Later werden op de luchthaven van Madrid 5.000 xtc-pillen ontdekt die in chocoladesnoeppapiertjes waren verstopt en van de bende afkomstig zouden zijn.

De Spaanse politie vermoedt dat er nog meer dan 72.000 pillen van deze bende onderweg zijn naar onder meer Australië, België, Brazilië, Colombia en Costa Rica. Die pillen zitten verstopt in pakketjes met kleding, schoenen, speelgoed, kussens en snoepblikjes. Elk pilletje zou circa 10 euro opbrengen.

0 comments:

Een reactie plaatsen