maandag 3 juli 2017

'Jaarlijks 5.000 inbraken, waarbij de schade Srd 50 miljoen bedraagt'

'Het Korps Politie Suriname is kapot, maar veiligheid interesseert regering helemaal niet....'

'Daarvoor heeft de president het te druk om zijn eigen privéproblemen op te lossen'


'Per week worden zo'n honderd inbraken gepleegd. Gemiddeld gaat het om tien per dag. De schade per inbraak is ongeveer Srd 10.000', aldus VHP-Assembleelid Krishna Mathoera vandaag, maandag 3 juli 2017, tijdens de behandeling van het Ontwikkelingsplan en de begroting 2017, zo bericht Starnieuws.

Jaarlijks zijn volgens haar 5.000 inbraken, waarbij de schade Srd 50 miljoen bedraagt. Criminaliteit is volgens de volksvertegenwoordigster onbeheersbaar. 'Het Korps Politie Suriname is kapot, maar veiligheid interesseert de regering helemaal niet. Daarvoor heeft de president het te druk om zijn eigen privéproblemen op te lossen', stelde Mathoera.

De benoeming van een minister van Justitie en Politie is geen prioriteit, constateerde het Assembleelid. Mathoera gaf aan, dat er jaarlijks 320 verkrachtingen zijn. Zij heeft de regering gevraagd hoe dit probleem zal worden aangepakt. Hoe zal het KPS worden versterkt?

'Gangvorming is een hot issue nu. Niets hierover staat in het Ontwikkelingsplan en de begroting. Inbraken hebben helemaal geen aandacht in de begroting', stelde het VHP-fractielid.

Mathoera werd via interrupties bekritiseerd over de gegevens rond de inbraken. André Misiekaba, fractieleider van de NDP, wilde weten hoe zij aan de cijfers komt. Het Assembleelid deelde mee dat zei op basis van gegevens van tien gevallen gesprekken heeft gevoerd met politieafdelingen. Zij heeft de schade opgeteld en gedeeld om aan het gemiddelde bedrag te komen. Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons merkte op dat het om een schatting van Mathoera gaat.

0 comments:

Een reactie plaatsen