donderdag 20 juli 2017

Jogi (VHP): 'Criminaliteit weerspiegeling karakter bewind'

'Vreemd, dat namen exporteurs/importeurs containers met smokkelcocaïne in bescherming worden genomen door politie'


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) is bezorgd over de toename van het aantal roofmoorden en drugsvangsten in de afgelopen maanden. Volgens de politicus noopt de financieel-economische situatie velen in het land om het pad van illegaliteit op te zoeken. 'Er vinden moordpartijen, kappartijen en grootschalig uitvoer van drugs plaats in het land. Dat is helemaal niet goed te praten. Het is een weerspiegeling van het karakter van het bewind', zegt Jogi donderdag 20 juli 2017, in heet aan Dagblad Suriname. 

De grootste vangst van 1751,1 kilo cocaïne in de haven laat volgens Jogi zien, dat criminelen vrij spel hebben en zich vooral niet laten tegenhouden door de huidige justitiële autoriteiten. Hij vindt het vooral vreemd dat de namen van de exporteurs of importeurs van deze containers in alle gevallen in bescherming worden genomen door de politie.

'Als je 1.700 kilo hebt onderschept, dan weet je niet hoeveel keren honderden kilo’s al weg zijn gedragen. Hoe komt het, dat tot de dag van vandaag niemand de bron aanhoudt? Dat wil zeggen dat mensen ergens de ruimte krijgen om hun zaken ongestoord verder te kunnen doen. Wij moeten nu elke container beter gaan scannen. Laten wij internationaal kijken welke mogelijkheden er zijn om de controles verder op te voeren', aldus Jogi.

De politicus benadrukt, dat het imago van het land nu steeds verder wordt geschaad. Dit kan volgens hem gevolgen hebben voor de economie van het land. 'Stel dat morgen cocaïne wordt gevonden in bacoven- en visladingen die geëxporteerd worden. Dat kan een calamiteit zijn voor de hele bacoven- en visindustrie in Suriname.' 

Ook de gevallen waar bolletjes in cocaïne uit het land worden gesmokkeld zijn volgens hem aan het toenemen. Onlangs is een vrouw aangehouden met zo'n 10 kilo drugs verborgen in goederen. Ook een andere reizigster viel door de mand, toen bleek dat zij één cocaïnebol van ongeveer 318 gram en drie cocaïnebollen van elk 28 gram uit haar vagina moest verwijderen. Dit alles is volgens Jogi een weerspiegeling van de steeds verslechterende situatie in het land.

'Mensen worden steeds meer gevoelig voor illegale praktijken. De situatie heeft zo'n impact op de burgers van het land, dat mensen risico’s durven te nemen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien en de eindjes aan elkaar te kunnen knopen', aldus Jogi.

De politicus voert ook terug naar de levensberovingszaak van de 32-jarige Raoel Janmohamed die in koelen bloede voor zijn vrouw en kinderen door indringers werd doodgeschoten. 'Je zou kunnen aannemen dat het gaat om vergelding', stelt hij.

Daarnaast is volgens hem ook het geval van de 87-jarige man die deze week werd doodgekapt. Ook de gevallen van de overleden beveiligingsman van een minister en de scholier die zichzelf met een jachtweer doodschoot in de Kwikstraat staan hem nog vers in het geheugen. Jogi vindt het jammer dat bepaalde burgers hun leven moeten verliezen door de verslechterende situatie.

0 comments:

Een reactie plaatsen