donderdag 13 juli 2017

Jongen (10) verdrinkt te Meerzorg in de Surinamerivier

Slachtoffertje wilde gaan zwemmen in de rivier


Het Dagblad Suriname bericht woensdag 12 juli 2017, dat de 10-jarige Sahil Kadirbaks maandag is verdronken in de Surinamerivier. De politie van Meerzorg kreeg om vijf uur 's middags de melding dat een jongetje was verdronken in de rivier. Daar aangekomen werden omstanders aangetroffen. 

Onderzoek wees uit, dat het slachtoffertje met twee vrienden langs de oever nabij een in aanbouw zijnde steiger ter hoogte van een EBS-betalingskantoor speelden. Op een bepaald moment kwam één van ze met het voorstel om te gaan zwemmen.

Sahil verkleedde zich en liep op een boomstam, die leidde naar het water. De jongen sprong het water in en verdween meteen. Omstanders snelden op het hulpgeroep van de twee andere jongens naar de plek en schakelden de politie in. Een zoekactie in de directe omgeving leverde niet het gewenste resultaat op.

De politie van Meerzorg en de Maritieme politie hebben het lichaam van Sahil na twee uren uit het water gevist. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie werd het ontzielde lichaam afgestaan aan de nabestaanden.

0 comments:

Een reactie plaatsen