vrijdag 21 juli 2017

Jongen (24) doodgeschoten tijdens betoging in Venezolaanse hoofdstad Caracas

Ronney Tejera gedood tijdens manifestatie in het kader van de algemene staking

(Bron foto: Ariana Cubillos)
Meerdere doden tijdens anti-Maduro protesten op 20 juli...


Een jongeman is donderdag doodgeschoten tijdens een betoging in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. De manifestatie was georganiseerd in het kader van de algemene staking waartoe de oppositie opgeroepen had uit protest tegen het project van president Nicolas Maduro om de Grondwet te wijzigen. Dat meldt het parket, aldus persbureau Belga vrijdag 21 juli 2017.

De 24-jarige Ronney Tejera 'werd dodelijk gewond door een kogel toen hij deelnam aan een manifestatie', aldus het parket. Drie andere mensen zijn gewond geraakt. 

Venezuela's hoofdofficier van Justitie zegt, dat ook een 15-jarige jongen en een 34-jarige man zijn gedood.  De jongen werd donderdag gedood tijdens een protest in Zulia terwijl Eury Hurtado vier keer werd beschoten bij een demonstratie in Los Teques, een hotspot voor oppositie protesten, ongeveer 30 kilometer buiten Caracas.

Een hoge verantwoordelijke van Venezuela bij de VN, Isaias Media, maakte donderdag in een videoboodschap bekend ontslag te nemen uit zijn functie, uit protest tegen de 'gewelddadige en agressieve repressie' in zijn land.

De staking van donderdag was gericht tegen de op 30 juli voorziene verkiezing van de 545 leden voor de Grondwetgevende vergadering. Omdat Maduro een samenstelling plant, die de sinds 1999 regerende socialisten een meerderheid zou garanderen, zegt de oppositie te vrezen voor 'een overgang naar een dictatuur'.

Zondag hadden 7,1 miljoen kiezers in een volksraadpleging tegen de Grondwetswijziging van Maduro gestemd. Het land met de grootste oliereserves ter wereld worstelt met een van de zwaarste crisissen uit zijn geschiedenis. De protesten waren begonnen na het tijdelijk buitenspel zetten van het parlement, waarin de oppositie over de meerderheid beschikt. Sinds april kwamen bij demonstraties meer dan 90 mensen om het leven, rond de 4.500 anderen werden gearresteerd.


(Red. De Surinaamse Krant/Belga/Twitter/ABC News)

0 comments:

Een reactie plaatsen