dinsdag 18 juli 2017

Karta-Bink (PL): 'Door camera’s te plaatsen kun je geen criminaliteit bestrijden'

'President moet werkloosheid aanpakken in plaats van het plaatsen van camera’s'


President Desi Bouterse is van plan om de binnenstad en districten te voorzien van camera’s om de steeds toenemende criminaliteit een halt toe te roepen. In dit kader zal het project ‘Safe City’ in december 2017 van start gaan met medewerking van China. 

'Om de criminaliteit te kunnen bestrijden, dient men eerst te weten wat de oorzaak daarvan is. Het komt door armoede. En waarom leven mensen in armoede? Omdat de werkloosheid veel te groot is. Dit moet de president aanpakken in plaats van het plaatsen van camera’s', zegt het Pertjajah Luhur (PL)-Assembleelid Ingrid Karta-Bink dinsdag 18 juli 2017 in het Dagblad Suriname.

Naar zeggen van Karta-Bink zou de president een meer oorzaakgerichte benadering moeten hanteren om dergelijke maatschappelijke issues op te lossen.

'Als je geen bedrijven opzet om werkgelegenheid te creëren, zal de armoede vanzelfsprekend toenemen. De camera’s die de president wil plaatsen, zijn slechts een klein hulpmiddel dat een beetje rust kan brengen binnen de samenleving.'

Het ministerie van Justitie en Politie, dat zelf met tal van interne issues te kampen heeft, heeft nog steeds geen nieuwe minister. Het is dus de vraag wie het ‘Safe City’ project binnen deze korte tijd zal leiden en bewerkstelligen. Karta-Bink brengt in herinnering dat het flitspalenproject, welke uitsluitend in Paramaribo zou plaatsvinden, nimmer van de grond is gekomen. De volksvertegenwoordigster hoopt derhalve, dat het ‘Safe City’ project niet dezelfde afloop zal hebben.

Het plaatsen van flitspalen was een project van de toenmalige minister Jennifer van Dijk-Silos en daarvoor van minister Belfort en minister Santokhi. 'We hebben de ervaring dat het beleid van een gewezen minister bij elke wisseling van de wacht binnen een ministerie niet overgenomen wordt door de opvolger. Wanneer men in die rijdende trein instapt, gaan ze in plaats van door te rijden sukkelen door weer andere projecten te evalueren. Hieraan gaat er veel tijd verloren.'

Karta-Bink spreekt de hoop uit, dat degene die uiteindelijk de scepter zal zwaaien op het ministerie de achterstallige projecten van dit ministerie zal oppakken.

0 comments:

Een reactie plaatsen