woensdag 19 juli 2017

Kasbetalingen in Centraal Belastingkantoor bij loket SPSB

'Service wordt vergroot en betalingen worden veilig, snel en efficiënt uitgevoerd'


In het Centraal Belastingkantoor kunnen nu aan een loket van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) rechtstreeks kasbetalingen worden gedaan. Ter plekke kan geld worden overgemaakt naar de Belastingdienst via een rekeningnummer van de SPSB. Het loket is in een recordtempo gerealiseerd. 

Het bankloket zorgt ervoor dat de service wordt vergroot en de betalingen veilig, snel en efficiënt worden uitgevoerd, aldus het ministerie van Financiën vandaag, woensdag 19 juli 2017, in een persbericht.

De diensten naar de burgers worden sneller afgewikkeld en de verwerkingstijd wordt drastisch ingekort. Het automatiseren van de betalingen bij de Belastingdienst is onderdeel van de hervormingen van de staatsfinanciën.

Sinds april waren belastingplichtigen niet meer in de gelegenheid contante betalingen te doen bij de Belastingdienst. Door het nieuwe bankloket van de SPSB kan deze procedure worden vereenvoudigd en komt de Belastingdienst de belastingplichtigen tegemoet voor het voldoen van kleine bedragen bijp het Centraal Belastingkantoor. Voor de transacties van grote bedragen kan men zoals gebruikelijk terecht bij de huisbankier.

Het ministerie van Financiën is ook druk bezig met het inrichten van een klantenservice afdeling om niet alleen de betalingen, maar de totale service voor alle producten, diensten en activiteiten te optimaliseren. Minister Gillmore Hoefdraad en SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto oriënteerden zich gisteren op de locatie aan de Sommelsdijckstraat. Op de foto worden handen geschud tussen Hoefdraad en Frits Terlaan van de SPSB.

0 comments:

Een reactie plaatsen