dinsdag 25 juli 2017

Kenny B heeft maand lang een eigen museum op treinstation Arnhem

Instrumenten in expositie die Kenneth Bron herinneren aan zijn jeugd in Suriname


Zanger Kenny B heeft een maand lang een eigen museum op het NS-treinstation in Arnhem. In de tentoonstelling zijn diverse muziekinstrumenten te zien uit de hele wereld en bijzondere objecten uit Suriname, zo bericht vandaag, dinsdag 25 juli 2017, heet Brabants Dagblad.

De 55-jarige zanger uit Tilburg mocht het depot van het Nationaal Museum van Wereldculturen in om museumstukken te selecteren. Daar liggen maar liefst 375.000 objecten uit het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

Kenny B koos uit de collectie vooral voor een combinatie van muzikaal en Surinaams. Bezoekers van de tentoonstelling zullen dan ook instrumenten tegenkomen die Kenneth Bron herinneren aan zijn jeugd in Suriname.

Het minimuseum gaat donderdag open en is tot en met 20 augustus te bezoeken op perron 10/11 van station Arnhem. Daarna krijgen ook straatvoetballer Soufiane Touzani, tv-presentator Filemon Wesselink en kok Yvette van Boven hun eigen tentoonstelling op de stations van respectievelijk Utrecht, Zwolle en Amsterdam.

0 comments:

Een reactie plaatsen