zaterdag 29 juli 2017

'Kopstukken vanuit het Kabinet van de President bespioneren de rechterlijke macht'

Belfort (ABOP): ''Het personeel is bevreesd en vraagt zich af of zij afgeluisterd worden'


ABOP-parlementariër Edward Belfort vermoedt dat kopstukken vanuit het Kabinet van de President bezig zijn om de rechterlijke macht te bespioneren. Tijdens de begrotingsbehandeling donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) voerde de voormalige minister van Justitie en Personeel aan,dat het griffiepersoneel van het Kantongerecht voor Civiele Zaken aan de Grote Combeweg bevreesd is, omdat een zwart gelakte GMC Savana met het kentekennummer PB 51-79 midden in de nacht tegen het gebouw is geparkeerd, zo schrijft het Dagblad Suriname vrijdag  28 juli 2017.

'Het personeel is bevreesd en vraagt zich af of zij afgeluisterd worden. Dat voertuig staat al weken daar en niemand komt het weghalen. Het voertuig staat op het terrein van het presidentieel paleis', stelde Belfort. Het gerechtsgebouw grenst tegen het terrein van het presidentieel paleis.

Tussen de regering en de rechterlijke macht heerst al geruime tijd enige spanning na de beslissing van het Hof van Justitie om het 8 decemberstrafproces normaal voort te zetten. In dat proces werd onlangs een celstraf van 20 jaar geëist tegen de hoofdverdachte Desi Bouterse, de huidige president. Het staatshoofd heeft bij diverse gelegenheden bedreigende uitlatingen gedaan richting de rechters en het Openbaar Ministerie.

Belfort benadrukte, dat de regering het pad van confrontatie met de rechterlijke macht moet verlaten. 'Als het goed uitkomt voor de regering, is de rechterlijke macht goed. Als het niet goed uitkomt, wordt de rechterlijke macht besproken en bedreigd. Zo ernstig is de situatie in het land', aldus Belfort.

0 comments:

Een reactie plaatsen