maandag 3 juli 2017

Kort Geding Ramjiawan en Roosenhoff tegen Hellings, voorzitter Politiebond

Hellings weigert gewraakte uitspraak te corrigeren


De politiecommissarissen Robby Ramjiawan en Guno Roosenhoff zullen een Kort Geding aanhangig maken tegen inspecteur Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond. Hedley Derby, advocaat van Hellings, heeft  Ramjiawan en Roosenhoff meegedeeld, dat zijn cliënt de gevraagde correctie niet zal plegen. Dit meldt vandaag, maandag 3 juli 2017, Starnieuws.

Hellings heeft in het programma Welingelichte Kringen van Radio ABC op 25 juni beweerd, dat Ramjiawan en Roosenhoff een document valselijk opgemaakt hebben waaruit zou blijken, dat Hellings de psychologische test niet heeft gehaald voor de inspecteursopleiding. Hellings zei dat hij dit van een betrouwbare bron binnen het Korps Politie Suriname heeft vernomen.

De advocaat geeft aan dat in het radioprogramma iets anders is gezegd dan wat Roosenhoff en Ramjiawan stellen. Op grond daarvan zal hij niet overgaan tot de gevraagde rectificatie.

De politiecommissarissen blijven erbij dat hun goede naam en eer publiekelijk hersteld dienen te worden. Zij zullen zich wenden tot de rechter om een uitspraak te doen.

0 comments:

Een reactie plaatsen