vrijdag 14 juli 2017

Kort Geding-rechter: 'SWM en bond moeten rond de tafel oplossing zoeken voor conflict'

Personeel is misstanden beu en vindt niet serieus te worden genomen door de directie 


De Kort Geding-rechter heeft gisteren comparitie van partijen gelast in de zaak die de directie van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) tegen de bond had aangespannen. De leden van de bond besloten vorige week vrijdag in actie te gaan. Van de rechter moeten de kemphanen nu om de tafel om proberen tot een oplossing te komen, aldus vandaag, vrijdag 14 juli 2017, de Ware Tijd.

Rudy Baahr, voorzitter van de personeelsbond, wil niet reageren op het verzoek van de rechter. Hij zal vandaag eerst de leden informeren.

De spanningen tussen SWM-medewerkers en de directie zijn hoog opgelaaid. Het personeel zegt de huidige misstanden beu te zijn en door de directie niet serieus te worden genomen.

Hoewel de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname (BR) woensdag werd ingeschakeld om een oplossing voor de problemen te zoeken, zijn partijen verder van huis geraakt. De leden waren ontstemd, omdat de gang naar de BR voor hun negatiever is uitgepakt dan het resultaat dat zij al bereikt hadden met de directie. De Raad was van oordeel dat er foutieve berekeningen zijn doorgespeeld, maar de bond kon zich hierin niet terugvinden.

SWM-directeur Marlon Oosterling is van oordeel. dat de loonsverhoging die door de bond is gevraagd niet door het bedrijf kan worden opgebracht, omdat het geld er niet zou zijn. Aan de Raad heeft de directeur aangetoond, dat het bedrijf niet in staat is om 50 procent loonsverhoging, die de vakbond vraagt, op te brengen.

De actie is nu een week gaande. De bond wil in actie blijven totdat de leiding van het bedrijf haar uitnodigt om te onderhandelen over een aanvaardbare oplossing voor het toekennen van een loonsverhoging.

0 comments:

Een reactie plaatsen