vrijdag 14 juli 2017

Leden vakbond Apri voor stafpersoneel Refineria Isla Curaçao dreigen met staking

Leden staan erop dat uitbetaling loonsverhoging eind deze maand geschiedt


Leden van de vakbond Apri voor stafpersoneel van Refineria Isla gaan volgende week donderdag in staking als de betaling uitblijft van een loonsverhoging waar de leden al vijf jaar op wachten. Dat zegt voorzitter Gherrel Remilia vandaag, 14 juli 2017, in het Antilliaans Dagblad. Het besluit om eventueel te staken is genomen nadat het deze week bekend is geworden, dat de directie van de Isla niet zoals eerder was toegezegd eind deze maand de verhoging zal betalen. 

De bond besloot daarop de leden over de situatie in te lichten. Remilia stelt, dat de maat nu echt vol is voor de leden. De leden zijn ermee akkoord gegaan, dat de voorzitter naar Venezuela gaat om daar met vertegenwoordigers van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA (Petróleos de Venezuela, S.A.) te praten over een oplossing. De voorzitter moet hen volgende week informeren wat het overleg in Venezuela heeft opgeleverd.

De leden staan erop dat de uitbetaling eind deze maand plaatsvindt. Voorzitter Remilia wilde in gesprek met deze krant niet zeggen hoe groot het bedrag is dat de leden tegoed hebben. Apri telt circa 550 leden.

0 comments:

Een reactie plaatsen