dinsdag 25 juli 2017

Lid Haagse rapgroep SFB met geladen pistool aangehouden in Amsterdam-Zuidoost

Politie denkt dat er meer speelt rondom de rapgroep


De 20-jarige Kaene M. van rapformatie SFB is afgelopen zaterdag met een geladen pistool aangehouden in Amsterdam-Zuidoost. De rapper werd direct na een optreden op Vestival opgepakt. Dat meldt Het Parool vanochtend, dinsdag 25 juli 2017, aldus de Amsterdamse zender AT5.

Een bezoeker had beveiligers ingelicht over het wapen, waarna de politie de rapper arresteerde.

M. wordt vandaag voorgeleid aan de onderzoeksrechter, schrijft de krant. De politie denkt dat er meer speelt rondom de rapgroep, maar kon niet meer informatie geven.

De rapformatie SFB zou in het weekend een optreden geven op Kwaku. Het is onbekend of KM daar aanwezig zal zijn.

Op vrijdag was de politie al binnengevallen bij een optreden van SFB in Q-Factory in Oostpoort, bij dj Giel Beelen. Kaene M. had zelf de politie gebeld omdat hij bedreigd zou zijn met een vuurwapen. Leden van het arrestatieteam controleerden met getrokken pistolen zes bezoekers. Twee van hen werden aangehouden.

Drie van de vier leden van het uit Den Haag afkomstige SFB (Strictly Family Business) zaten vanaf december vorig jaar maanden in de cel in Suriname, omdat ze te zien waren op een filmpje waarin ze seks hadden met een meisje van vijftien. Die sekstape was via social media verspreid. Ook Kaene M. was toen gearresteerd.

Momenteel is de groep bezig aan de promotietour voor het pas verschenen album 77 Nachten. Het album kwam op nummer één binnen in de Album Top 100. Volgens het management werd 77 Nachten de eerste 24 uur na verschijning zo'n 1,5 miljoen keer gestreamd op Spotify. De drie Nederlanders dachten na hun arrestatie na zeven nachten wel vrij te komen. 'Uiteindelijk zijn dat er 77 geworden en daarom heet ons nieuwe album: 77 nachten', aldus groepslid Frenna.

0 comments:

Een reactie plaatsen