zaterdag 22 juli 2017

Limiet van vier kinderen per gezin voor Kinderbijslag wordt niet opgeheven

Bee (ABOP): 'Voorkomen moet worden dat kinderen bij verkeerslichten staan en knippa's verkopen'


Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting blijft bij haar standpunt dat de limiet van vier kinderen per gezin die in aanmerking kunnen komen voor Kinderbijslag niet wordt opgeheven. Dit meldt Starnieuws vandaag, zaterdag 22 juli 2017.

Het Assembleelid Marinus Bee (ABOP) had gisteren in De Nationale Assemblee gevraagd om alle kinderen in aanmerking te laten komen voor de Kinderbijslag van Srd 50 per maand per kind.

De bewindsvrouwe stelt, dat ouders de verantwoordelijkheid moeten nemen hoeveel kinderen het gezin of de alleenstaande zal kunnen onderhouden. Volgens haar is dankzij de regering Bouterse-1 de Kinderbijslag verhoogd. 'Maar, je gaat toch niet met de 50 SRD per kind de kinderen kunnen onderhouden.'

Kijk en luister vanaf 25:55


De minister zei verder, dat de bijdrage vanuit de overheid slechts een hulp is. Bee wierp op, dat hij sinds 2013 deze kwestie aankaart en ook heeft onderbouwd. Hij stelde, dat voorkomen moet worden dat kinderen bij verkeerslichten staan en knippa's verkopen. Hij was het niet eens met de minister dat het populistisch is om de limiet van vier kinderen op te heffen.

De bewindsvrouwe bleef er echter bij, dat samen met haar het ministerie, er geen verruiming kan komen, omdat er dan weer andere consequenties zijn.

0 comments:

Een reactie plaatsen