maandag 17 juli 2017

Man (80) in Stolkertsijver, district Commewijne, door kleinzoon doodgekapt

Verdachte brengt zijn moeder en zus ook kapwonden toe


De Ware Tijd online meldt zondagavond 16 juli 2017, dat de 80-jarige Jakobus Adoe 's ochtends is overleden in Stolkertsijver, district Commewijne, nadat zijn kleinzoon J.S. hem zware kapwonden had toegebracht. 

Naar verluidt is de verdachte geestesziek. Zijn moeder en zus wonen niet ver van de plaats waar de bejaarde man het leven heeft gelaten.

Het voorlopig politieonderzoek heeft uitgewezen dat S. in een woordenwisseling was geraakt met zijn overgrootvader. Hij maakte er een gewoonte van de oude man te terroriseren en bedreigde hem vaak met de dood.

De moeder van S. waarschuwde hem telkens de man met rust te laten. Op zondag waarschuwde zijn moeder hem weer. Reagerend hierop liep hij toen naar de woning van zijn moeder en zus. Hij pakte een eind hout en een steen waarmee hij hen te lijf ging. De twee vrouwen liepen letsels op, waarna de gewonde zus in haar voertuig stapte en de politiepost te Stolkertsijver aandeed.

Terwijl de zus achteruit reed, sloeg S. met een scherp voorwerp de achterruit van het voertuig stuk. Hij liep vervolgens naar de woning van zijn overgrootvader en bracht de man de verwondingen toe. Hij vluchtte daarna het bos in.

De politie van Richelieu is belast met het onderzoek. De verdachte was 's avonds nog niet aangehouden.

0 comments:

Een reactie plaatsen