woensdag 12 juli 2017

Meer dan 4 hectare landbouwgrond in Coronie vernietigd door overheidsmachines

'Mijn buurman heeft met machines aanplanten vernietigd en de grenskanalen uitgediept'


'Op dit moment is 4 hectare van mijn landbouwgrond extreem vernietigd. Ik heb in het district Coronie een landbouwareaal waar ik 4 maanden geleden investeringen heb gepleegd. Zo heb ik mijn inpoldering opgeschoond en de waterhuishouding ingericht. Daarnaast had ik ook kokosbomen, zuurzak en watermeloen geplant, maar dit is vernietigd vanwege hevige wateroverlast', zegt Imraan Dahoe, directeur van Waroda NV, vandaag, woensdag 12 juli 2017, in het  Dagblad Suriname. 

Naar zeggen van Dahoe hadden de autoriteiten machines gestuurd om de landbouwers te helpen met hun problemen van wateroverlast.

'Maar, hiervan was ik niet eens op de hoogte. Mijn buurman kwam op een gegeven moment ook naar buiten als een getroffen landbouwer, waardoor de overheid hem een voorkeursbehandeling heeft gegeven om de buurt te coördineren. Maar, met de machines die hij heeft gekregen, heeft hij juist zijn eigen perceel ingepolderd. Daarnaast is hij op de privéterreinen van mij en ook van de buurtbewoners gegaan, waar hij de grenspalen heeft verwijderd, aanplanten heeft vernietigd en de grenskanalen heeft uitgediept. Hierdoor kan ik niet eens met mijn tractor aan de slag gaan.' Dit heeft zich afgespeeld aan het zuidelijk deel van de Oost-Westverbinding.

De schade is enorm en eist een dringende aanpak. Dahoe vraagt zich af hoe hij op deze manier verder moet gaan, aangezien hij door middel van landbouw zijn inkomsten genereert.

Dahoe heeft deze kwestie reeds onder de aandacht gebracht van de plaatselijke politieambtenaren en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), echter heeft er tot nog toe geen noemenswaardige verbetering plaatsgevonden.

Het gesprek met zijn buurman heeft evenmin zoden aan de dijk gezet. Daarom hoopt Dahoe dat de overheid in het vervolg nauwkeurig zal omgaan met dergelijke activiteiten en dat er spoedig stappen ondernomen zullen worden om het herstel van de gronden te bewerkstelligen.

0 comments:

Een reactie plaatsen