zondag 16 juli 2017

Mexico stuurt 168 culturele artefacten van pre-Columbiaanse oorsprong terug naar Peru

'Peru is een natie waarmee Mexico een diepe vriendschap en een solide relatie deelt'

(Bron foto: Socorro Flores Liera)

Mexico stuurt 168 culturele artefacten van pre-Columbiaanse oorsprong terug naar Peru. Het Mexicaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft verklaard, dat de regering de levering van honderden beelden, vazen ​​en textiel heeft geformaliseerd. Dit bericht vandaag, zondag 16 juli 2017, Socorro Flores Liera, adjunct-secretaris van Mexico voor buitenlandse betrekkingen voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, zei dat ze blij was dat de overheid had samengewerkt aan het herstel en de teruggave van de culturele activa. 

Peru is een 'natie waarmee Mexico een diepe vriendschap en een solide relatie deelt,' aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring. De bezorging van de objecten is georganiseerd onder een overeenkomst tussen beide naties om de waardevolle historische artefacten te beschermen.

De teruggave van de artikelen kan plaatsvinden binnen het raamwerk van het Verdrag ter Bescherming en Herstel van Gestolen Archeologische, Historische en Culturele Activa, in 2002 door beide landen ondertekend.

Diego Prieto, directeur van het Mexicaans Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis, zei dat de voorwerpen behoren tot een uitgebreide catalogus van keramiek, textiel en andere stukken gesneden uit bot en steen.

De ambassadeur van Peru in Mexico, Julio Garro Galvez, bedankte Mexico voor zijn inzet om het erfgoed van de mensen te beschermen en te behouden.

(Red. De Surinaamse Krant/TeleSUR/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen